Ruksak pun kulture

Ruksak pun kulture

“Ruksak pun kulture” naziv je programa Ministarstva kulture i medija putem kojeg se svake godine održavaju radionice, predstave i razni drugi kulturni sadržaji u školama i vrtićima. Dječji vrtić Korčula nekoliko godina aktivno sudjeluje u Programu. Ove godine tijekom svibnja i lipnja djeca vrtića u Žrnovu i Korčuli imali su priliku sudjelovati u kreativnim radionicama.

U Žrnovu je organizirana radionica izrade drvenih igračaka. Radionicu je vodio Matija Bobek, autor projekta ” Kao prvo- ZAGONETNO DRVO”, pedagog i voditelj radionica za najmlađe.  “Kao prvo – zagonetno drvo je interaktivan  i ekološki održiv projekt unutar kojeg se kroz pedagoške metode stvaraju igračke od drveta i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu. Igračke su izrađene ručno ,premazane i polirane lanenim uljem.

Djeca starije odgojne skupine u Korčuli su ugostili članove Udruge za promicanje kulture”Kozlići” koji su pripremili Kamišibaj, tradicionalno japansko pričanje priča. Kamišibaj, u doslovnom prijevodu “predstava od papira”,  je malo drveno kazalište (kutija s vratima) u kojem se izmjenjuju ilustracije u zadanom tempu dok narator priča priču. Djeca su sama izradila vlastiti Kamišibaj priče Avanture maloga JUJU.

Komentari isključeni za Ruksak pun kulture

Komentiranje je zatvoreno.