Suglasnost MZO i AZOO na redoviti poludnevni program

Redoviti poludnevni odgojno-obrazovni program koji se provodi na temelju Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( NN 10/97, 107/07, 94/13, 98/19, 57/22 ), Odluke o donošenju Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje ( NN 5/15, od 16. siječnja 2015.) kojom je sadržaj Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje njezin sastavni dio Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe ( NN 63/08, 90/10 ) te ostalih zakonskih i podzakonskih akata.

USTROJSTVO PROGRAMA

Program se provodi tijekom pedagoške godine, od 1. rujna do 31. kolovoza, svaki radni dan u trajanju od 5,5 sati u centralnom objektu u Korčuli, te područnim odjelima Čara, Pupnat, Žrnovo, Račišće i Lumbarda. Za vrijeme ljetnog rada ( srpanj i kolovoz ) područni odjeli se zatvaraju, ali djeci je omogućeno pohađanje programa u centralnom objektu.

Program mogu pohađati djeca dobnog uzrasta koja su do 31. kolovoza tekuće godine navršila tri godine života do polaska u osnovnu školu.

Obzirom na suvremene spoznaje, odgojno-obrazovne skupine mješovite su po dobi. Rad u takvim skupinama prilagođen je djeci različite dobi koja su došla s različitim iskustvom i sposobnostima. Na ovaj način svako će dijete u skupini imati svoju ulogu, istovremeno imati priliku učiti, podučavati, slušati, istraživati…

U mješovite odgojno-obrazovne skupine, kao i u ostale skupine bit će uključeno onoliko djece koliko je prepisano Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe ( NN 63/08, 90/10).

Uključivanje većeg broja djece u odgojno-obrazovne skupine može biti dozvoljeno isključivo suglasnošću Osnivača uz obavezno zapošljavanje dodatnih odgojitelja u rad u odgojno-obrazovnoj skupini.

Program provode odgojitelji predškolske djece, uz stručnu pomoć ravnatelja, pedagoga i zdravstvene voditeljice.

FINANCIRANJE

Program se financira od osnivača – Grad Korčula i vlastitim prihodima – participacija roditelja u troškovima smještaja djece u Dječji vrtić Korčula.

Općina Lumbarda financira zapošljavanje jednog odgojitelja u područnoj jedinici Lumbarda i dio materijalnih troškova Vrtića.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira dio troškova za djecu s teškoćama u razvoju.

 

– Suglasnost MZO i AZOO na redoviti poludnevni program:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmite [303.29 KB]