Edukacija za voditelje radionica za roditelje djece vrtićke dobi „Rastimo zajedno“

Edukacija za voditelje radionica za roditelje djece vrtićke dobi „Rastimo zajedno“

U Dječjim vrtićima Dubrovnik od 19. do 21. svibnja 2016. godine održana je edukacija za voditelje programa „Rastimo zajedno“  na kojoj su sudjelovale odgojiteljice Dječjeg vrtića Korčula Mia Silić, Ivana Skokandić i pedagoginja Tanja Krešić. Program je razvijen u okviru UNICEF-ovog Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo Prve tri su najvažnije s ciljem oblikovanja djelotvornog načina kako poduprijeti  postojeće i omogućiti razvoj roditeljskih snaga i sposobnosti za nošenje sa izazovima suvremenog roditeljstva. Program su konceptualno-programski vodile prof. dr. Ninoslava Pećnik i prof. Branka Starc, dok je logističko-organizacijska podrška osigurana iz ureda UNICEF-a. U cijelosti se provodi u suradnji s Odsjekom za predškolski odgoj Agencije za odgoj i obrazovanje.
Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života.
Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

 

Pedagoginja

Tanja Krešić

Nema komentara