Radionice Rastimo zajedno

Poštovani roditelji,

 

Uskoro počinjemo s trećim ciklusom radionica Rastimo zajedno za roditelje. Program je namijenjen roditeljima djece od 0-3 godine starosti i sastoji se od 11 radionica ( svaki tjedan  jedna radionica u trajanju od 2.00 sata).

 

 

O PROGRAMU RASTIMO ZAJEDNO

 

Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno“  nastao je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Svrha je radionica omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.
Cilj  radionica je da roditelji kroz vježbe, igre i razgovor izmjenjuju ideje, upoznaju bolje sebe kao roditelja i sagledavaju načine na koje se odnose prema svom djetetu. Uz  to, voditeljski tim ih upoznaje s teorijskim, znanstvenim pogledima na odnose s djecom i na roditeljstvo koje je u djetetovom najboljem interesu. Također se mogu uvježbavati različite komunikacijske vještine neophodne za kvalitetan odnos na relaciji roditelj – dijete.
Osnovni pristup u radu s roditeljima je model osnaživanja i partnerstva roditelja i voditelja, jer je cilj programa podrška i osnaživanje, a ne poduka.

 

KOME SU NAMIJENJENJE RADIONICE?

Radionice su namijenjene roditeljima djece do tri godine.

 

SADRŽAJ RADIONICA
Ciklus se sastoji od 11 (dvosatnih)  radionica, koje su međusobno povezane tj. nadopunjavaju se. Budući da tvore cjelinu, ni jedna se radionica ne može održati samostalno, jer radionice slijede jedna drugu smisleno i sadržajno.

 

Teme radionica su:

Roditelji 21. stoljeća
Četiri stupa roditeljstva
Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
Sva naša djeca i kako ih volimo
Slušanje – važna vještina roditeljstva
Kako dijete uči o svijetu oko sebe
Granice – kako i zašto?
Kreiramo i biramo rješenja
Roditeljske odgovornosti i još neka pitanja
Biti roditelj:utjecaj i izbori
Završetak i novi početak
Tko vodi radionice?
Radionice vodi tim u kojem su tri educirana voditelja,u našem Vrtiću to su tri odgojiteljice i pedagoginja.

 

MOLIMO SVE RODITELJE ZAINTERESIRANE ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA DA SE  ČIM PRIJE JAVE ODGOJITELJIMA SVOJE DJECE JER CIKLUS PLANIRAMO ZAPOČETI DO KRAJA SIJEČNJA 2024.GODINE.

 

Veselimo se zajedničkom rastu!

 

Tim RZ Dječji vrtić Korčula