Upis djece u 1.razred osnovne škole u školskoj 2024./2025.godini

Online upisi u 1. razred osnovne škole u šk. godini 2024./2025.

Na razini svih županija, osim Grada Zagreba koji će s online upisima započeti iduće godine, upisi u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. provode se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole

22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će moći podnijeti PRIJAVU za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi:

  • opći podaci o djetetu
  • škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi:

  • izborne predmete
  • produženi boravak i sl.

Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u različitu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Važno je da su prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorene od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i:

  • zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole
  • zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju mogućnost prijave za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. Za sve info oko prijave na e-Građane pišite na adresu elektroničke pošte.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.